جشنواره دوربین.نت از خیلی جشنواره ها بهتر است
معتقد است که جشنواره عکس خبری دوربین.نت به دلیل استقلالی که دارد و با توجه به منابع مالی اندک، از بسیاری از جشنواره ها تاثیرگذارتر است. «وحید سالمی» که هم اکنون عکاس خبرگزاری آسوشیتدپرس است، برگزاری جشنواره های عکس را منوط به این که درجا نزنند و هر سال کاری نو انجام بدهند، در روند پیشرفت عکاسی ایران موثر می داند. سالمی از سال 1378 به عنوان عکاس در خبرگزاری آسوشیتدپرس فعالیت می کند و جوایزی مانند مقام اول در بخش Newspaper Division / General Reporting در شصتمین دوره POYi و مقام اول در بخش CIVIL DEFIANCE در شصت و هفتمین دوره POYi را دریافت کرده است.
وی از داوری در هشتمین جشنواره عکس خبری دوربین.نت می گوید.
– ارزیابی تان از عکس های ارسال شده به جشنواره چیست؟
در مجموع، عکس ها خوب بود. گر چه بسیاری از عکس ها در گروه تک عکس جا می گرفت و درباره تک عکس نمی توان زیاد قضاوت کرد. به طور کلی و با توجه به مدل جشنواره، عکس ها را خوب ارزیابی می کنم.
– با توجه به این موضوع که شما یکی از داوران دوره های گذشته هم بودید، به نظرتان عکس ها از نظر کیفی نسبت به سال های قبل تغییری هم داشته؟
عکس های سال های گذشته را خیلی یادم نمی آید. بنابراین بهتر است نظری ندهم.
– و اگر بخواهید جشنواره عکس خبری دوربین.نت را با جشنواره های دیگر مقایسه کنید، ارزیابی تان از عکس ها چیست؟
با توجه به مدل جشنواره، استقلالی که دارد، عدم وابستگی مالی به سازمان ها و منابع اندک مالی که در اختیار جشنواره است، می توان گفت از خیلی از جشنواره ها بهتر است. فقط این که عکاسان حرفه ای شاید به خاطر نوع جایزه ها کمتر در آن شرکت می کنند. در کل راضی کننده است و امیدوارم در سال های بعد بهتر شود.
– منظورتان از مدل جشنواره چیست؟
خب، مهم ترین فاکتوری که بچه ها به آن علاقه مند هستند و به آن توجه می کنند، جایزه ای است که در جشنواره ها به آن ها تعلق می گیرد. اگر جوایز بهتر شود، احتمالا تعداد شرکت کنندگان هم بیشتر می شود و عکاسان حرفه ای هم بیشتر در آن شرکت می کنند. به نظرم تا الان افرادی که در جشنواره شرکت کرده اند، بیشتر افرادی هستند که تازه عکاسی را شروع کرده اند. حتی به نظرم اگر جشنواره در این سطح بماند و از سال بعد عکاس های حرفه ای تر حذف شوند، هیچ مشکلی ندارد.
– پس فکر می کنید یکی از دلایلی که عکاسان مطرح در این جشنواره شرکت نمی کنند، نوع جایزه است؟
بله. یکی از مهم ترین دلایل آن جایزه است.
– برای داوری چه معیارهایی را در نظر داشتید؟
معیارها همان معیارهایی است که در جشنواره های دیگر معمول است. معیار عجیب و غریبی نداشتیم. فقط این که در بخش موبایل، به کیفیت عکس کمتر توجه کردیم، یا در بخش سفر، عکس ها را با تساهل و تسامح مورد داوری قرار دادیم. در بخش بین الملل هم در مجموع به این اتفاق نظر رسیدیم که به هیچ عکسی جایزه ای تعلق نگیرد چون عکس های این بخش، انتظارات هیات داوران را برآورده نکرد و عکس های ارسال شده به آن استانداردهای لازم را نداشت.
– به نظرتان کدام بخش قوی تر بود؟
به نظرم مجموعه ها خوب بود و می شد آن ها را پذیرفت.
– ضعیف ترین بخش کدام بخش بود؟
بخش بین الملل. عکس های این بخش واقعا هیچی نداشت.
– فکر می کنید ضعف این بخش به خاطر عکاس ها است، یا جشنواره؟
مطمئنا مشکل از جشنواره که نیست. به نظرم بچه ها به خارج از کشور سفر داشته اند و طبعا عکس هایی هم گرفته اند. با همین عکس ها هم در جشنواره شرکت کرده اند. در مجموع در این بخش آثار ضعیفی ارائه شده بود. فکر می کنم در بخش بین الملل، عکاسانی که خارج از ایران زندگی می کنند باید شرکت کنند و در این بخش باید بتوان فرهنگ، آداب و رسوم، وضعیت اجتماعی و سیاسی کشورهای دیگر را مشاهده کرد، اما در عکس های ارسال شده به جشنواره، چنین نکاتی مشاهده نمی شد.
– فکر می کنید جشنواره های عکس در روند عکاسی و پیشرفت عکاسی تاثیر دارند یا خیر؟
جشنواره ها در این روند خیلی تاثیرگذارند، البته به شرطی که درجا نزنند و هر سال موضوعی نو ارائه بدهند.
– جشنواره دوربین.نت در این زمینه چه جایگاهی دارد؟
جشنواره شما هم می تواند به این روند کمک کند. عکاسانی که تازه عکاسی را شروع کرده اند در این جشنواره شرکت می کنند و تعداد حرفه ای ها کمتر است. به همیل دلیل جای رقابت هست و همین موضوع برای شرکت کنندگانی که در جشنواره برنده می شوند، انگیزه ایجاد می کند.