اختتامیه ها به خاطر جایزه ها جذابند، اما جذابیت آیین اختتامیه هشتمین جشنواره عکس خبری دوربین.نت به خاطر جایزه ها نبود، به خاطر برنده ها و صمیمیت حاکم بر فضا بود. اجرای برنامه را «جلال سمیعی» بر عهده داشت و با شوخی هایش فضا را شادتر می کرد. همه آمده بودند، عده ای برای تشویق دوستان خود و داوران هم برای این که کنار عکاس های جوان تر قرار بگیرند. اگر نبودید، جایتان خالی بود.
این مراسم، سه شنبه 13 آبان در فرهنگستان هنر برگزار شد.
پیش از آغاز
سالن، خالی است. صندلی ها خالی است، البته بجز یکی- دو صندلی که خودمان بر آن ها نشسته ایم. همین صندلی ها هم پر و خالی می شود. گروه اجرایی در حال فعالیت اند. صدایی که دائم شنیده میشود، صدای دبیر جشنواره است؛ احسان رافتی. او در حال آخرین هماهنگی ها با گروه است. آیا اعضای گروه اجرایی، اضطراب دارند؟ از ظاهرشان که اثری از اضطراب دیده نمی شود، اما حتما اضطرابهایی کوچک هست؛ مهمانان بسیاری دعوت شدهاند، از شرکت کنندگان در جشنواره تا عکاس هایی که در جشنواره شرکت نکرده اند، داوران، بزرگان عکاسی و …
طبیعی است که اجرای آیین اختتامیه، اضطراب داشته باشد. می خواهیم بهترین برنامهها را برای بهترین ها اجرا کنیم و این استرس…
روی سن، اشیائی خودنمایی می کنند؛ لوح های تقدیر. چه کسانی این لوح ها را صاحب می شوند؟ تا ساعتی دیگر مشخص می شود. تا ساعتی دیگر نفرات اول، دوم، سوم و شایستگان تقدیر، روی همین سن، این لوح های تقدیر را دریافت می کنند. رفتن روی سن و دریافت لوحی که نشانه ای از شایستگی است، چه رویای زیبایی…
بهتر است فعلا پرده های خیال را کنار بزنیم، از ابرهای رویا خارج شویم و همین جا بمانیم، داخل سالن.
به سالن که بازگردیم، با حاضران در سالن مواجه میشویم. آنها آرام آرام از راه می رسند و سالن را پر می کنند. هر کدام از این افراد می توانند نفرات برتر جشنواره باشند.
دقایقی بعد از ورود مهمانان جشنواره، عکسهای راه یافته به بخش نمایشگاه نمایش داده می شود. عکسها از همه بخش ها هستند، فرهنگ و هنر، سفرهای دوربین.نت، اقتصادی، تک عکس اجتماعی، مجموعه عکس، بین الملل، ورزش، آیین و مذهب، موبایل، سیاسی و انتخابات.
نمایش عکسها تا ساعت 17:30 ادامه می یابد. این همان زمانی است که آیات آرام بخش قرآن پخش می شود.
آغاز
مالتی مدیای «جاده عشق»، آغازگر برنامه ها بود. در این مالتی مدیا، تصاویری از شهدای انقلاب اسلامی بر مزار آن ها، کاروان های راهیان نور و تشییع شهدای دفاع مقدس توسط مردم، به نمایش درآمد.
«جاده عشق» که به پایان رسید، نوبت مجری برنامه شد. او «جلال سمیعی» است که در توصیف خود گفت:«جز عکس هایی که در اینستاگرام قرار میدهم، هیچ ربطی به عکاسی ندارم. امروز به خاطر خیلی از دوستانم اینجا هستم تا سهم کوچکی در مراسم اختتامیه هشتمین جشنواره عکس خبری دوربین.نت داشته باشم.»
پس از خوشامدگویی او، تیزر جشنواره به نمایش درآمد. پس از پخش تیزر، باز نوبت مجری برنامه شد که به شوخی و جدی، اجرای برنامه را ادامه بدهد:«خیلی چیزها می توانم درباره احسان رافتی بگویم. میتوانم بگویم قبل از این که دوربین به دست بگیرد، در نشریات چه کارهایی انجام داده. ترجیح می دهم خودش در این باره صحبت کند.»
او ادامه داد:«دوربین.نت، از سال 84 کارش را شروع کرده و کم کم به سن دو رقمی می رسد» و پس از صحبت هایش یک کلیپ پنج دقیقه ای از افتتاح نمایشگاه عکس های برتر سال دوربین.نت که تابستان امسال در فرهنگسرای ارسباران برگزار شد، به نمایش درآمد.
سمیعی، در بخش دیگری از برنامه، از «کاوه گلستان» یاد کرد و سپس کلیپی درباره گلستان و عکس هایی که به ثبت رسانده، نمایش داده شد.
حامیان و داوران
حالا نوبت دبیر جشنواره عکس خبری دوربین.نت است. احسان رافتی، ضمن ابراز خیر مقدم به شرکت کنندگان در مراسم اختتامیه و سپاس از همکاریهای مرکز مشارکت های فرهنگی هنری شهرداری تهران، مرکز هنرپژوهی نقش جهان، سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، روابط عمومی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و شرکت های نورنگار و ایده آل گفت:«امسال در جشنواره، 60 سئانس آموزشی داشتیم. از داوران جشنواره و برگزارکنندگان کارگاهها تشکر می کنم. داوران بخش عکس، دو روز برای داوری وقت گذاشتند. داوران بخش فیلم هم تا 11 شب مشغول داوری فیلم ها بودند. این جشنواره به نام من نیست.»
در این بخش از بعضی از دستندرکاران جشنواره توسط دبیر جشنواره به آن ها لوح تقدیر اهدا شد.
مجری برنامه در بخش بعدی، داوران جشنواره را معرفی کرد؛ محمد فرنود، محمد نوروزی، وحید سالمی، بهروز مهری، کامران جبرئیلی (بخش عکس) جواد منتظری (بخش مالتی مدیا)، احمد حجارزاده، امیر پارسامهر و صوفیا نصراللهی (بخش فیلم) و آرش عاشوری نیا (بخش فتوبلاگ).
وقتی نوبت به بیانیه هیات داوران بخش عکس رسید، فرنود ضمن این که از حاضران خواست به احترام عکاسانی که در جنگ ها جانشان را از دست داده اند، یک دقیقه بایستند، بیانیه هیات داوران را قرائت کرد. وی همچنین گفت:«جشنواره امسال نسبت به جشنواره سال گذشته، رشد 50 درصدی داشته است. اگر همت کنیم، می توانیم آن را در سطح یک جشنواره بین المللی بالا ببریم.»
پس از قرائت بیانیه داوران بخش عکس، تابع جماعت؛ رئیس روابط عمومی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، «کاظمنژاد»؛ رئیس مرکز فرهنگی و هنری و «حمیدرضا معدنی»؛ اعضای هیات مدیره دوربین.نت جوایز داوران را اهدا کردند.
داوران بخش های فیلم و فتوبلاگ هم بیانیه خود را بین بخش های مختلف مراسم اختتامیه، قرائت کردند. بیانیه داور بخش مالتی مدیا هم به علت عدم حضور «جواد منتظری»، توسط دبیر جشنواره قرائت شد.
پخش تیزرهای جشنواره، پشت صحنه ساخت تیزر و فیلم داوری بخش عکس، بخش های دیگری از مراسم اختتامیه بود.
نورنگار و تعمیرگاه مرکزی دوربین
شرکت های نورنگار و تعمیرگاه مرکزی دوربین، اسپانسرهای هشتمین جشنواره عکس خبری دوربین.نت هستند. نمایندگان این دو شرکت در مراسم اختتامیه حضور داشتند.
فروغی؛ مدیر نورنگار، در مراسم اختتامیه گفت:«از گروه دوربین.نت تشکر ویژه دارم. آن ها جوان هستند و فعالیتشان قوی است. نورنگار در کنار کارهای فرهنگی دوربین.نت، این سایت را همراهی کرده است. 50 درصد از درآمدهای اقتصادی ما در بخش کارهای فرهنگی هزینه می شود. همیشه سعی کرده ایم از جامعه عکاسان و هنرمندان تقدیر کنیم و کنارشان باشیم. در دنیا معمولا اقتصاد در اختیار فرهنگ و فرهنگ کاملا در اختیار اقتصاد است، اما اینجا اینطور نیست. امیدوارم کارهای اقتصادی با کارهای فرهنگی عجین شود. اگر کنار همدیگر قرار بگیریم، می توانیم موثرتر باشیم.»
نماینده تعمیرگاه مرکزی دوربین هم در مراسم اختتامیه جشنواره عکس خبری دوربین.نت حضور داشت. وی به نمایندگی از قاسمی؛ مدیر تعمیرگاه مرکزی دوربین گفت:«تعمیرگاه مرکزی دوربین، تمام خانواده عکاسان را تحت پوشش خود قرار داده و از خدمات اولیه دوربین تا خدمات بیمه و گارانتی را به آن ها ارائه می دهد. از عکاسان می خواهیم دوربین های خود را به شناسنامه مالکیت مجهز کنند. بیمه جدید ما هم 15 ماهه شده است.»
همه برندگان جشنواره
بخش موبایل
بهروز مهری، میلاد بهشتی و محمد برنو، جوایز نفرات برتر بخش موبایل را اعطا کردند.
شایسته تقدیر: سید مدیار شجاعی فر
نفر سوم: حسین حیدرپور
نفر دوم: حسین حیدرپور
نفر اول: سودابه تصدیقی
دبیر جشنواره در این بخش توضیح داد که: «اتفاق خوب جشنواره امسال این است که بیشتر برنده ها شهرستانی هستند، اما برخی از آن ها به دلیل دوری مسافت نتوانسته اند در جشنواره شرکت کنند.»
بخش اقتصادی
جوایز بخش اقتصادی توسط محمد نوروزی، حسن گودرزی و حجت عطایی اعطا شد.
شایسته تقدیر: مصطفی غلام نژاد
شایسته تقدیر: سید مدیار شجاعی فر
شایسته تقدیر: میلاد بهشتی
نفر دوم: محمدصادق رضایی
نفر دوم: مجید جمشیدی
نفر دوم: امیر عبیداوی
نفر اول: امیر عبیداوی
بخش سفر
جوایز بخش سفر توسط آرش حمیدی، وهاب محمدی و پدرام خلیلی اعطا شد.
نفر سوم: احسان رافتی (وی به این دلیل که دبیر جشنواره است، جایزه ای دریافت نکرد)
نفر دوم: حمزه محمدحسینی
نفر اول: حمزه محمد حسینی
محمد نوروزی در این بخش توضیح داد که:«در بحث داوری، اسامی را نمی دانستیم و فقط روی عکس ها قضاوت می کردیم.»
بخش ورزش
جوایز بخش ورزش توسط بهروز مهری، حامد رهنما و وحید موسوی اعطا شد.
نفر سوم: فائزه عموزاده
نفر دوم: میلاد حدادیان
نفر اول: علیرضا کرمی
بخش فرهنگ
جوایز بخش فرهنگ توسط رضا موسوی، اسماعیل حق پرست و امیر پارسامهر اعطا شد.
شایسته تقدیر: گلبرگ رحمانی
شایسته تقدیر: سروش جوادیان
شایسته تقدیر: مژگان راسخی نژاد
نفر سوم: نادر رضاییان
نفر دوم: حامد ایلخان
نفر اول: محسن رضوانی
بخش تک عکس اجتماعی
جوایز بخش تک عکس اجتماعی توسط نگین پذیرا، نرگس حلاجیان، نشاط رستمی و طاهره عابدی اعطا شد.
شایسته تقدیر: حامد ایلخان
شایسته تقدیر: سیدمدیار شجاعی فر
نفر سوم: مرتضی رفیع خواه
نفر دوم: هاشم شاکری
نفر اول: سید صادق حسینی
بخش مستند اجتماعی
جوایز بخش مستند اجتماعی توسط محمد فرنود، علی جورابچی و جعفر تکبیری اعطا شد.
شایسته تقدیر: مجید حجتی
شایسته تقدیر: حامد ایلخان
شایسته تقدیر: سید صادق حسینی
نفر سوم: بیتا هادیان
نفر دوم: امیرمیثاق نادری
نفر اول: آریادخت جهان بخشان
بخش آیین و مذهب
جوایز بخش آیین و مذهب توسط مهدی مریزاد، حسین جلالی و مازیار اسدی اعطا شد.
شایسته تقدیر: مجید حجتی
شایسته تقدیر: سعید زیدی
شایسته تقدیر: سروش جوادیان
نفر سوم: مهدی طاهری
نفر دوم: حامد ایلخان
نفر اول: رضا نجفلو
بخش سیاسی
جوایز بخش سیاسی توسط حمزه محمد حسینی و حسین جلالی اعطا شد.
نفر سوم: الله وردی علیپور
نفر دوم: بهمن صادقی
نفر اول: هاشم شاکری
بخش انتخابات
جوایز بخش انتخابات توسط اصغر خمسه، سروش بانیانی و سعید فدائیان اعطا شد.
شایسته تقدیر: حامد ایلخان
نفر سوم: هاشم شاکری
نفر دوم: نگار هنرپیشه
نفر اول: محمدعلی برنو
بخش فیلم
این بخش برنده ای نداشت. «پویا نبی» کارگردان «شبی که زمین از حرکت ایستاد»، شایسته تقدیر شناخته شد و فیلمش به نمایش درآمد.
بخش مالتی مدیا:
جایزه بخش مالتی مدیا را آرش عاشوری نیا اعطا کرد.
بخش مالتی مدیا هم برنده ای نداشت. در این بخش، «نگین نصیری» به خاطر مالتی مدیای «چرخی در آسمان» شایسته تقدیر شناخته شد و این مالتی مدیا به نمایش درآمد.
بخش فتوبلاگ
این بخش که توسط «آرش عاشوری نیا» داوری شده بود، هیچ برنده ای نداشت.
جوایز جشنواره
نشان طلایی جشنواره
لوح تقدیر
کارت هدیه از طرف مرکز مشارکت های فرهنگی هنری شهرداری تهران
امکان آموزش عکاسی توسط سایت عکاسی
امکان آموزش آن لاین یک ساله توسط موسسه آترین
و بیمه دوربین ها توسط شرکت ایده آل به ارزش 10 میلیون تومان
جوایزی است که به نفرات برتر تعلق گرفت. شرکتهای نورنگار و تعمیرگاه مرکزی نیز اسپانسرهای هشتمین جشنواره عکس خبری دوربین.نت را تشکیل می دهند.
شرکت نورنگار هم به خاطر برگزاری هشتمین جشنواره عکس خبری دوربین.نت، از 14 آبان به مدت 8 روز، به شرکت کنندگان در مراسم اختتامیه در خرید لوازم جانبی، 8 درصد تخفیف ارائه می دهد.
نقطه سر خط
پس از پایان اعطای جوایز، سمیعی؛ مجری برنامه گفت:«از این که هشتمین دوره جشنواره عکس خبری دوربین.نت فردا به پایان می رسد، خوشحالم. امیدوارم هشتادمین سال این جشنواره را جشن بگیریم.»