برگزاری کارگاه اینفوگرافیک توسط حمیدرضا خاتونی

اینفوگرافیک، یک انقلاب بصری است

IMG_5683

نخستین روز از هشتمین جشنواره عکس خبری دوربین.نت با کارگاهی در سالن آمفی تئاتر مرکز هنرپژوهی نقش جهان آغاز شد.
در این کارگاه، «حمیدرضا خاتونی»، مبحث «اینفوگرافیک و جلوه های تصویری» را مورد بحث و بررسی قرار داد.
خاتونی در مقدمه این مبحث گفت:«خیلی کم پیش می آید به عکس به صورت روایی و داستانی نگاه کنیم. گاهی عکس می تواند یک تاریخچه باشد و باید بتوانیم از آن در حوزه های مختلف گرافیک خبری استفاده کنیم. اما چون نگاهمان خبری است، به کارکردهای مختلف عکس توجه نمی کنیم. از عکس ها می توان برای اینفوگرافیک هم استفاده کرد.»
وی به طنز از اینفوگرافیک به عنوان «لولو خورخوره قرن جدید» نام برد، اما در اصل در زبان فارسی به اینفوگرافیک، داده نمایی یا هنر رساندن اطلاعات به مخاطب از طریق گرافیک و خلاصه نویسی می گویند. همچنین به نمایش داده ها با استفاده از چند نمودار یا شکل هم اینفوگرافیک اطلاق می شود.
خاتونی ضمن اشاره به این نکته که نخستین چیزی که اینفوگرافیک لازم دارد تحلیل است، گفت:«گرافیک اطلاع رسانی در واقع به این معناست که اگر گرافیک برداشته می شود، با نوشته به موضوع پی ببریم و اگر نوشته برداشته می شود، با گرافیک متوجه موضوع شویم.»
اینطور که این گرافیست بیان کرد هم اکنون در همه دنیا مردم به خاطر مشغله های مختلفی که دارند، به دنبال راه های سریع کسب اطلاعات هستند و هر قدر سریع تر به موضوع اشاره شود، آن ها بیشتر جذب می شوند.
در واقع استفاده از گرافیک اطلاع رسان باعث می شود بیننده با نگاهی کوتاه، حجم بیشتری از اطلاعات را با استفاده از تصاویر بصری به دست آورد و آن ها را سریع تر به خاطر بسپارد.
به گفته خاتونی، اینفوگرافیک یک انقلاب بصری است. در دنیای امروز که کمبود زمان مطرح است، طراحان، آموزگاران و … به سراغ اینفوگرافیک می آیند و از آن برای بیان مفاهیم مورد نظر خود بهره می گیرند.
وی از نمایش سریع، واضح و زیبای ایده های پیچیده و نشر اطلاعات و داده ها به صورت بصری و سهل الوصول به عنوان اهداف اینفوگرافیک نام برد.
سازمان دهی، نمایان سازی، زمینه و بافت، ساده سازی، تعادل و چند بعدی بودن هم قواعد ساخت اینفوگرافیک است که توسط سخنران جلسه نام برده شد.
Time line، Line chart و Pie chart هم شیوه های انتقال اینفوگرافیک است که وی به آن ها اشاره کرد.
خاتونی درباره اینفوگرافیک توضیح داد:«اینفوگرافیک قرار است مسیر راحتی برای بیان اطلاعات به ما ارائه بدهد. درک و یادگیری صورت فیزیکی و بصری اطلاعات برای مغز به مراتب آسان تر از فهم شکل نوشتاری آن هاست.»
خاتونی به شرکت کنندگان در نشست توصیه کرد که در حوزه تخصصی عکاسی یا اینفوگرافیک وارد شوند و همچنین از ابداع و انجام کارهای جدید نترسند.
در این کارگاه،  نمونه های مختلف اینفوگرافیک در مطبوعات ایران هم به نمایش درآمد.
گفتنی است حمیدرضا خاتونی، کار گرافیک خبری خود را از 1383 آغاز کرد. سال 1385 مدرک خبرنگاری و سال 1389 هم مدرک رشته فناوری اطلاعات را به دست آورد. وی سال 1390، دوره انیمیشن را در مدرسه انیمیشن گذراند. هم اکنون هم دوره کارگردانی را در مجمتع فنی تهران سپری می کند و دانشجوی کارشناسی گرافیک است.
وی فعالیت حرفه ای خود را از سال 1383 آغاز کرد، در نشریاتی مانند روزنامه ملت ما و هفته نامه پنجره فعال بود و مدیریت هنری روزنامه های بهار و جهان صنعت را بر عهده داشت. تقدیر در جشنواره ملی جوانان به عنوان گرافیست و صفحه آرا و داوری نخستین جشنواره اینفوگرافیک در خاورمیانه جزو برخی از افتخارات او است.
کارگاه «اینفوگرافی و جلوه های تصویری»، ساعت 15:30 پنج شنبه 9 آبان برگزار شد.

+ گزارش تصویری نشست
+ صدای نشست

Leave a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.